Fjernvarme

Hvad der er sparret er tjent – der er penge i at skåne miljøet

Fjernvarme

Fjernvarme

Hvis du vil omlægge til fjernvarme, skal du bo i et område med fjernvarme, og du skal tilsluttes fjernvarmenettet med en stikledning. Stikledningen består af et dobbeltrør, hvor det ene rør fører varmt vand ind til dit hus, og det andet sender dit afkølede returvand tilbage til fjernvarmeværket.

Hos Energistyrelsen kan du se, om din bolig kan tilsluttes fjernvarmenettet

Tilslutningspligt
Fjernvarme hører under det, som hedder kollektiv varmeforsyning og ligger dit hus i et område med kollektiv varmeforsyning er det slet ikke sikkert at du har noget valg om du vil være tilsluttet fjernvarmen eller ej. Fjernvarme findes kun i større eller mindre byområder på grund af at det kun kan betale sig at lave og vedligeholde et ledningsnet, hvis der er et vist antal aftagere af varmen. Der kan være forskellige undtagelser fra tilslutningspligten:
Hvis du er nødt til at udskifte væsentlige dele af dit varmesystem for at få fjernvarme
Hvis du er folkepensionist har du krav på, at blive fritaget for tilslutningspligt, hvis du søger om det hvis mere end 50 % af din bygnings energibehov dækkes af vedvarende energi.
Er dit hus i lavenergiklasse 1 eller 2 skal du have dispensation fra tilslutningspligten
Hvis dit hus skal rives ned inden for en kortere tid
Hvis dit hus ikke er beregnet til at blive opvarmet hele året (sommerhus)
Spørg din kommune om der er tilslutningspligt, hvor du bor. Bemærk at du ikke har pligt til at aftage fjernvarmen, kun til at blive tilsluttet og betale den faste afgift.

Prisen på fjernvarme
Fjernvarmeprisen varierer meget fra fjernvarmeværk til fjernvarmeværk, men prisen for at varme et gennemsnitligt hus er normalt lavere end prisen for at varme et gennemsnitligt hus op med oliefyr eller naturgas. Det har du selvfølgelig ikke meget glæde af, hvis du bor i et område med dyr fjernvarme, med sandsynligheden for, at du får forholdsvis billig fjernvarme er stor.

Få et uforpligtende tilbud

Start dialogen i dag, og få et uforpligtende tilbud på din kommende varmepumpe. Vi kan kontaktes på telefon: 20 12 28 33 eller på email: tonny@stenlosevvs.dk. Du er også mere end velkommen, til at udfylde kontaktformularen.