Hvad er en varmepumpe?

Hvad der er sparret er tjent – der er penge i at skåne miljøet

Hvad er en varmepumpe?

Hvad er en varmepumpe

En varmepumpe er en slags omvendt køleskab, som er i stand til at hente varme ved lav temperatur og opkoncentrere varmen, så du kan varme dit hus op med det.

Almindeligste varmepumper er:
– Jordvarme: henter varmen fra jorden, hvor sommerens solvarme gemmer sig.
Læs mere.

– Luft-til vand: Henter varme fra udendørsluften og overfører varmen til centralvarmeanlægget.
Læs mere.

– Luft til luft: Henter varmen fra udendørsluften og overfører den til et ventilationssystem. Systemet er ofte kombineret med en varmeveksler, som henter varme fra ventilationsluften indendørs. Nogle af disse systemer kan fungere som airconditionsystem om sommeren.
Læs mere.

Kan jeg gøre min varmepumpe mere effektiv
En varmepumpe er i stand til at levere 2-5 gange så meget energi til varme, som du bruger til at drive varmepumpen i form af elektricitet. Har du mulighed for at hente varme fra steder, som har en højere temperatur end der, hvor du normalt ville hente varme til en varmepumpe, kan effektiviteten være højere. Du kan f.eks. hente varme fra din egen stald, din egen sø eller andre steder. Lægger du varmeslanger i en sø er varmepumpen billigere at etablere end et jordvarmeanlæg, men du skal søge om tilldelse til det på samme måde som til et jordvarmeanlæg

Vil min varmepumpe altid være lige effektiv?
Et jordvarmeanlæg er mere effektivt end et luft-anlæg, men er også dyrere at etablere. Effektiviteten af en varmepumpe afhænger i høj grad af ude-temperaturen. Jo koldere det er, jo mindre varme er der at hente udenfor og jo mindre effektiv er en varmepumpe. Varmepumpens effektivitet afhænger også af dit varmesystem. En varmepumpe fungerer bedst med et lav-temperatursystem, som gulvvarme, mens det kræver mere strøm at bringe temperaturen op til radiator-temperatur. Det er dog muligt at radiatorerne kan udskiftes til en type, som kan levere samme mængde varme ved en lavere temperatur.

Få et uforpligtende tilbud

Start dialogen i dag, og få et uforpligtende tilbud på din kommende varmepumpe. Vi kan kontaktes på telefon: 20 12 28 33 eller på email: tonny@stenlosevvs.dk. Du er også mere end velkommen, til at udfylde kontaktformularen.