Pillefyr

Hvad der er sparret er tjent – der er penge i at skåne miljøet

Pillefyr

Pillefyr

Et træpillefyr brænder med træpiller og er nok den billigste opvarmningsform til centralvarmeanlæg.
Til gengæld er et træpillefyr mere arbejdskrævende end oliefyr, naturgasfyr eller varmepumper.

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg gerne vil have et træpillefyr, Har du plads til et træpillefyr? Et træpillefyr skal bruge mere plads end andre centralvarmefyr.
Du kan godt montere et træpillefyr i et fyrrum på 3-4 m2, men så skal du have plads til træpillerne et andet sted. Tænk over, hvordan du får træpillerne frem til fyrets magasin, når der skal fyldes på fyret.
Kan min skorsten bruges til et træpillefyr? Kontakt din skorstensfejer og få ham til at tjekke, om skorstenen kan bruges.

Pasning af et træpillefyr
I fyringssæsonen skal du regne med, at magasinet ved fyret skal fyldes ugentligt, mens du kan nøjes med at fylde det en gang om måneden om sommeren. Derudover skal fyret renses jævnligt afhængig af, hvor automatiseret det er (renbørstning af kedelflader og rensning af forbrændingsrist, tømning for aske)

Hvor mange træpiller bruger et fyr?
En typisk familie i parcelhus bruger ca. 3 tons træpiller om året. 3 tons træpiller svarer til 1.500 liter olie.

Få et uforpligtende tilbud

Start dialogen i dag, og få et uforpligtende tilbud på din kommende varmepumpe. Vi kan kontaktes på telefon: 20 12 28 33 eller på email: tonny@stenlosevvs.dk. Du er også mere end velkommen, til at udfylde kontaktformularen.